Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Sponsoren

Al onze sponsoren

Muziekfestival Artishock

zaterdag 19 augustus 2017 om 12:00 uur

Artishock presenteert tijdens het Landjuweel een middag- en avondvullend muziekprogramma. Een programma vergelijkbaar met de muziek die geprogrammeerd stond op het Museumplein tijdens Koningsdag. De optredens in de middag vinden plaats in de fraaie gerestaureerde muziektent van het Gilde. Op het terrein is er dan, naast de Oldtimershow, ook Trotsmarkt. Tussen de bands door zorgt DJ Play It Again Sem voor sfeervolle muziek vanaf vinyl. De dag wordt vanaf 20.30 spetterend afgesloten met een concert in de gildetent van BRUUT. Ook voorafgaand en na het concert van BRUUT zal DJ Play It Again Sem de sfeer voortzetten.

14.00-20.00: middagprogramma
Queens & Ko
Bezetting: Herma Hulst - zang; Liesbeth van der Schepop - keys: Paul van Geenen - keys: Rene Luisterburg - gitaar; Marcel Reumerman - bas; Ko Mastenbroek - drums.

Marit van der Lei Nextet
Marit van der Lei had al klassieke viool en piano gestudeerd voordat ze voor de jazz viel. Ze ontdekte haar stem en ontwikkelde zich via masterclasses van Fay Claassen, Kenny Werner en Bob Mintzer tot een unieke zangeres en podiumpersoonlijkheid. Haar repertoire kenmerkt zich door organische ritmes en bewegende grooves en voor haar Nextet wisselt ze niet zelden van bezetting. Instrumentale stukken van Pat Metheny, Jaco Pastorius en Avishai Cohen bewerkt ze omdat deze muziek haar als muzikant gevormd heeft. Een bijzonder talent dat zich niet in een hokje laat plaatsen, zoveel is duidelijk. Er valt ongetwijfeld veel te ontdekken bij dit bijzondere optreden.
Bezetting: Marit van der Lei - zang; Roel Hazendonk - keys; Marre de Graaf - bas; Mees Siderius - drums.

Mr Mason
'Mr. Mason' is een project van pianist Rik Dijkman met als voornaamste doel om vooral veel plezier met elkaar te hebben op het podium; daarom heeft hij gekozen om dit met een aantal goede (muzikale)vrienden te doen. De band laat zich in de stukken o.a. inspireren door Herbie Hancock. Soms blijft er alleen een baslijn over uit een ouder liedje om dit vervolgens al improviserend tot een nieuw stuk te laten verworden. Kortom: de groove als basis voor het idee.
Bezetting: Rik Dijkman – piano; David Aguiar – tenorsax; Bob Krijgsman - bas; Danny Pablo - conga`s; Matijs Arts – drums.

Maarten Russchen Band
Bezetting: Maarten Russchen - gitaar; Hans de Wild - hammond; Maarten Bakker - bas; Peter Weissink - drums.

The Locals
Bezetting: Semmy Prinsen - tenorsax; Job Helmers - baritonsax; David Aguiar - tenorsax; Marco van Os - bas; Arthur Rombouts - piano; Jasper van der Wilden - drums.

20.30-24.00:“Superjazz”
BRUUT, uitgeroepen tot de Best Geklede Band van 2016, laat iedereen van Nagasaki tot Vlieland zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60's surf worden versmolten tot een dansbaar geheel.
Begin dit jaar verscheen BRUUT’s! nieuwste, vierde album ‘Superjazz’. Het album is net zo uiteenlopend geworden als de muziek waar BRUUT! zich door laat inspireren. BRUUT! is veel meer dan jazz alleen.
Tickets € 7,50 bij Primera Soest Zuid en Overhees