Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Sponsoren

Al onze sponsoren

Herman van Veen

woensdag 23 augustus 2017 om 21:00 uur

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken. Herman zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en met Edith Leerkes oprichter van het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. Hij mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen - Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. In 2016 ontving hij de Lennaert Nijghprijs voor beste tekstschrijver.

Herman is drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, de Bonkelaar Sliedrecht.

Op woensdag 23 augustus 2017 is Herman met zijn muzikanten, liedjes en verhalen te gast op de Gildefeesten Soest, klik voor kaartverkoop.

"Herman van Veen,
van een zeldzame schoonheid”
* * * * *
Gazet van Antwerpen
———————
“Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.”
* * * *
De Standaard België
———————
"Kos vir jou siel.”
Die Burger Zuid-Afrika
_____________
"De stralende kracht
die van hem uitgaat
heeft lichtjaren nodig
om uit te doven.”
Die Welt

Herman van Veen is vanaf mei 2017 tot dec 2018 weer te zien in de Nederlandse theaters en speelt dit jaar van 26 okt t/m 10 dec in het Koninklijk Theater Carré. Zijn nieuwe cd Vallen of springen verschijnt in september dit jaar.