Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Sponsoren

Al onze sponsoren

Volksspelen

zaterdag 25 augustus 2018 om 11:30 uur

Inschrijving gesloten!

De Volksspelen zijn al sinds de jaren ’80 een bekend fenomeen in Soest en omstreken. Voor velen zijn ze één van de hoogtepunten van de Gildefeesten.
Wat begon als een kleine activiteit op de donderdagavond, is uitgegroeid tot een groots evenement met 72 deelnemende teams. De populariteit van de Volksspelen blijkt wel uit het feit dat het maximale aantal inschrijvingen, voor het 4e jaar op rij, al binnen één uur na het openen van de inschrijving bereikt was.
Duidelijk is ook dat deelnemen voor de meeste teams belangrijker is dan winnen. Al maanden voorafgaand aan de Volkspelen, zijn veel teams aan het nadenken over het thema waarmee ze de bezoekers van het gildeterrein gaan verrassen. De volksspelencommissie wordt telkens aangenaam verrast door de uitdossingen waarmee de verschillende teams het veld betreden.

Het is altijd weer even afwachten hoe de fysieke gesteldheid van de deelnemers zal zijn, helemaal na een bezoek aan de vrijdagse feestavond in de feesttent. Ongetwijfeld zullen sommige deelnemers dat gaan merken in de benen, het hoofd en de rest van het lichaam, maar dat mag de pret niet drukken. Het zal zeker weer een geslaagde middag worden voor deelnemers, publiek en organisatie. Aan de inzet zal het in ieder geval niet liggen.
Nu nog een lekker weertje erbij.Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest