Fietstochten zaterdag

.

Genieten tijdens de Gildetocht

 

Op zaterdag 26 augustus schiet de Gildetocht uit de startblokken. De routemeesters van Tempo Soest hebben ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om mooie routes richting de Gelderse Vallei uit te stippelen. Meedoen is genieten!

Bossen, bloeiende heidevelden, boerenland en beste beklimmingen: dat is in een notendop de Gildetocht. Deze door RTV Tempo Soest georganiseerde wielertocht is een feest voor racefietsers die van mooie paden en fraaie landschappen houden.

 

Gelderse Vallei

Je hebt de keuze uit drie afstanden: 55, 80, 120 km. De 55 km lange lus is uitgepijld en dompelt deelnemers onder in oase van rust en ruimte. Via autoluwe wegen zoef je langs dorpen met klinkende namen als Zwartebroek, Terschuur en Achterveld. De 80 en 120 km wijzen je via GPS de weg en lopen dwars door Gelderse Vallei richting de Veluwe.

Onderweg passeer je plaatsen als Stroe, Kootwijkerbroek en het monumentale Radio Kootwijk. De ‘Sfinx van de Veluwe’ is tevens een pauzeplek voor de 120 km route. Terug gaat het via Amersfoort, waar Laan 1914 nog één keer de klimkuiten test. Op het feestelijke finishterrein stal je je trouwe ros en proost je op een leuke fietsdag. Starttijden voor de 80 en 120 kilometer: tussen 09:00 en 10:00, voor de 55 kilometer tussen 09:00 en 10:30

Pauzeplekken

Tempo heeft aan alles gedacht, dus ook aan pauzeplekken onderweg. Knijp in de remmen bij een van de verzorgingsposten en laat je door de vriendelijke vrijwilligers trakteren op een hapje en een drankje. Gooi de tank vol, maak gezellig een kletspraatje en vervolg uitgerust je weg.

 

Meedoen

Meedoen is makkelijk. Schrijf je in via www.tempo-soest.nl/gildetocht of op de dag zelf in de feesttent op het Gildeterrein. Let op: fietshelm is verplicht. Daarnaast houd je je als deelnemer aan de normale verkeersregels.