Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels
<<  2  >  >>

Laatste nieuws

Marcel van den breemer wint Oud-Koningenkampen
Geplaatst op zaterdag 24 augustus

Marcel van de Breemer verwierf de titel van Koning der Koningen door het laatste stukje van de houten vogel te schieten. Er deden 24 oud-koningen aan de strijd mee. Met het 163ste schot gaf de vogel zich gewonnen.

Ruim 400 deelnemers Toertochten RTV Tempo Soest
Geplaatst op zaterdag 24 augustus

Het mooie weer was duidelijk te merken bij het aantal deelnemers aan de Toertochten over diverse afstanden die door RTV Tempo Soest werden georganiseerd op 24 augustus. Meer dan 400 deelnemers hebben zich ingeschreven en zijn sommige al vroeg op pad gegaan.
lees verder

Uitslagen Volksspelen 2019; TB-Betonboringen voor de 4e maal Eerste prijs Algemeen Klassement
Geplaatst op zaterdag 24 augustus

De Volksspelen 2019 zijn weer succesvol verlopen. Niet minder dan 72 teams deden mee. Allemaal weer in een eigen outfit, en meestal zeer mooi uitgedost. Actuele thema's werden aangegrepen als leitmotiv voor een team als de nieuwe gildeboom, de processierups.

lees verder

Hollandse Avond Radio NL online uitverkocht
Geplaatst op vrijdag 23 augustus

Voor de Hollandse Avond Radio NL met Tino Martin, Monique Smit en Mart Hoogkamer is veel belangstelling. Inmiddels zijn de online toegangskaarten uitverkocht. Het is nog wel mogelijk combikaarten aan te schaffen waarmee je ook op vrijdag- en zaterdagavond toegang hebt. Morgen is bij de kassa in de feesttent nog een beperkt aantal kaarten voor zondagavond te koop. Bovendien voeren enkele van sponsors nog acties waarmee ze kaarten verloten.

Nieuw Gildevaandel gepresenteerd en 8 nieuwe gildebroeders geïnstalleerd tijdens teermaaltijd
Geplaatst op vrijdag 23 augustus

Donderdagavond 22 augustus werd de vierjaarlijkse teermaaltijd georganiseerd. Zo'n 600 gildeleden , gildevrienden en enkele genodigden waren aangeschoven. Tussen de verschillende gerechten door enkele officiële momenten. Aan het begin van de avond werd stil gestaan bij de 30 gildeleden en gildevrienden die afgelopen jaar zijn overleden. Voor hen werd de gedachteniskaars aangestoken.
lees verder

Gildeloop met 267 deelnemers
Geplaatst op woensdag 21 augustus

Onder prima weersomstandigheden is op woensdagavond 21 augustus de Gildeloop verlopen. Deze wordt al weer meer dan 40 jaar georganiseerd door AV Pijnenburg. Dit jaar 267 lopers en loopsters. De snelste tijd werd gelopen door Daan van Doorn.
lees verder

Niet minder dan 330 deelnemers aan de Recreative Fietstocht georganiseerd door RTV Tempo Soest
Geplaatst op maandag 19 augustus

Maandagavond 19 augustus organiseerde RTV Tempo Soest in het kader van de jaarlijkse Gildefeesten weer een Recreatieve Fietstocht. Niet minder dan 330 fietsers hebben zich daarvoor bij de organisatie aangemeld om de 26 kilometertocht af te leggen. De route ging via Amersfoort en Hoogland waarbij de Eem enkele keren overgestoken werd. Aan het begin even een plaatselijke onweersbui net bij de start. Inschrijving van buiten de tent naar er toch maar in. Veel gezelligheid en vrolijke gezichten na afloop. Het was een mooie tocht, werd gezegd. Als beloning een ijsje van IJssalon Beemer. Dat lieten velen zich smaken.

Gildeboom ingezegend door pastoor Joachim Skiba
Geplaatst op zondag 18 augustus

Aan het begin van het programmaonderdeel Dansen om de Gildeboom heeft pastoor Joachim Skiba de dit voorjaar geplante nieuwe gildeboom ingezegend. Het Soester Gilde had eind vorig jaar besloten de traditie rondom de gildeboom een extra impuls te geven. Vanuit historisch oogpunt moest de Gildeboom een plaats dicht bij de localiteit waar het gilde feestviert. Sinds vele tientallen jaren is dat gildeterrein De Blaak. De eerdere gildeboom (een rijksmonument) staat nog op de Lange Brinkweg, zeer excentrisch ten opzichte van de locatie van de Gildefeesten.
lees verder

Royale bijdrage vanuit organisatie Soest Wandelweekend voor drie goede doelen
Geplaatst op zondag 18 augustus

Niet minder dan 16.000 Euro werd rond 14.30 uur uitgereikt aan drie goede doelen. De Stichting Semmy ontving uit handen van Magdaleen Timmermans 8.000 Euro. De Stichting Franklin en Regenboog Boom ontvingen ieder € 4.000. Een mooie opbrengst vanuit de bijdragen van de bijna 5.000 wandelaars dit weekend.
lees verder

Ook tweede wandeldag bleek niet helemaal droog
Geplaatst op zondag 18 augustus

Bijna 2.500 wandelaars op de 2e wandeldag. Nieuw was op deze dag ook een tocht voor rolstoelers. Dat bleek een succes. De Zonnebloem Soest had gezorgd voor verschillende minder mobiele wandelaars. Zij werden in hun rolstoel geduwd en konden zo toch genieten van een mooie route door Soest en later van het gezellige programma op het gildeterrein.
lees verder

Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest