Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Sponsoren

Al onze sponsoren
<<  2  >  >>

Laatste nieuws

Uitslagen schietwedstrijden dit weekend
Geplaatst op maandag 27 augustus

Op het achterveld van het gildeterrein De Blaak waren ook dit jaar verschillende schietbomen opgesteld met kogelvangers waarin alle geïnteresseerden hun schiettalent kon meten. Daarbij werden ook verschillende wedstrijden georganiseerd.

lees verder

Volkspaardenfeest met uitslagen
Geplaatst op maandag 27 augustus

Op zaterdag 25 augustus jl. organiseerde de Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland haar 31ste Volkspaardenfeest tijdens de jaarlijkse Gildefeesten.

lees verder

Uitslagen prijzen rondom het Koningsschieten
Geplaatst op maandag 27 augustus

Aan het Koningsschieten 2018 deden 108 gildebroeders mee. Zoals bekend viel met het 376ste schot het laatste stukje van de vogel naar beneden. Gildekoning 2018 werd Toon van Doorn Sr.

lees verder

Toon van Doorn Sr nieuwe Gildekoning 2018
Geplaatst op zondag 26 augustus

De 61-jarige Toon van Doorn Sr. is vanmiddag metr het 376ste de nieuwe Gildekoning 2018 van het Groot Gaesbeeker Gilde geworden. Hij is een ondernemer en woont aan de Birkstraat nummer 113. De strijd om het Koningsschap vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van augustus. De dag wordt geopend met een eucharistieviering met Gilde-eer waarna het schieten plaats vindt op gildeterrein De Blaak. Er waren 108 gildebroeders die zich hadden ingeschreven en dus actief meededen in de strijd die werd aangevangen nadat afscheid genomen was van de Gildekoning 2017, Martijn van Dijk en de vogel werd gevreeën door vertegenwoordigers van de kerkelijke en wereldlijke overheid, waaronder pastor M. Meneses, burgemeester Metz, drie wethouders en tot slot de Commissaris van de Koning, W. van Beek, die op deze middag aanwezig was.
lees verder

Diverse info over Soester Volksfeest
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Het Soester Volksfeest begon dit jaar weer vroeg. Vanaf 8.00 uur konden wielrenners starten voor een Toertocht. Nadat het de gehele nacht had geregend was de opkomst van buiten Soest heel beperkt. Toch gingen meer dan 100 personen een van de door RTV Tempo Soest uitgezette tochten maken.

lees verder

Iris van Barlo Jeugdkoningin
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Sinds 2017 wordt er op zaterdagmiddag ook gestreden om de titel Jeugdkoning(in). Deze titel was vanmiddag voor Iris van Barlo die het laatste stukje van een houten vogel eraf schoot.

Wim Hilhorst Koning der Oudkoningen
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Op zaterdagmiiddag treffen alle oud-koningen zich onder de schietbomen.Zij strijden dan met elkaar om de wisselbeker van het OudkoningenKampen. Door de regen werd wat later begonnen en werd er allereerst een groepsfoto gemaakt. Aan het Kampen deden 22 oud-koningen mee. Met het 148ste schot gaf de houten vogel zich gewonnen en werd Wim Hilhorst (Gildekoning 2001) winnaar.

De Doeners winnaars van de Volksspelen 2018; Originaliteitsprijs voor de P.V.-tjes
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Niet minder dan 72 teams weer actief tijdens de jaarlijkse gildefeesten. Elk team had zich voor deelname ook weer opgedost en vele actuele thema's waren te bewonderen.
lees verder

Toegangskaarten voor de Feestavonden in de voorverkoop voordeliger
Geplaatst op donderdag 23 augustus

Het is nog steeds mogelijk toegangskaarten via onze website aan te schaffen. Dat is trouwens ook € 1,50 per toegangskaarten voordeliger wanneer u ze op de avond zelf aan de deur verkoopt. U loopt dan ook niet het risico dat de kaarten zijn uitverkocht of dat u moet aansluiten in een wachtrij.

Viering met gilde-eer op zondag 26 augustus in H. Familiekerk
Geplaatst op woensdag 22 augustus

De viering met gilde-eer als start van de dag waarop de gildebroeders strijden om het Koningsschap is om 10.00 uur in de H. Familiekerk te Soest-Zuid. Een niet in de HH Petrus en Pauluskerk zoals in sommige media staat vermeld.

Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest