Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Sponsoren

Al onze sponsoren
<<  <  28  >  >>

Laatste nieuws

Gezamenlijk persbericht Gemeente Soest en gilde over goed verloop Gildefeesten
Geplaatst op dinsdag 1 september

Onder de titel Gildefeesten 2009 waren een schot in de roos heeft het gilde tezamen met de gemeente Soest een persbericht uitgegeven over het positieve en succesvolle verloop.

lees verder

Seniorenmiddag en Disco voor Jeugd sluiten gildefeesten 2009 af
Geplaatst op dinsdag 1 september

De Gildefeesten worden traditioneel afgesloten met een middag voor de senioren en een avond voor de Jeugd van Soest. Ook dit jaar waren beide onderdelen weer een groot succes.

lees verder

Uitslagen Volkspaardenfeesten 2009
Geplaatst op dinsdag 1 september

Aan het door WPEemland georganisserde Volkspaardenfeest deden meer dan 100 deelnemers met 100 verschillende paarden deel.

lees verder

Uitslagen schietwedstrijden 2009
Geplaatst op maandag 31 augustus

Hieronder de uitslagen van het kampioenschieten als onderdeel van de vele schietwedstrijden die tijdens het weekend van de gildefeesten 2009 werden georganiseerd.

lees verder

Uitslagen prijzen koningschieten
Geplaatst op maandag 31 augustus

Voordat het koningsschieten op één van beide vogels begint, wordt er onder de gildebroeders nog gestreden om de prijzen op beide vogels.Daarvoor moesten van 2 vogels die daarvoor op de schutsboom waren geplaatst achtereenvolgens de kop, de vleugels en de staart eraf worden geschoten. De volgende schutters waren de gelukkigen:

lees verder

PIETER KUIJER GILDEKONING 2009
Geplaatst op zondag 30 augustus

Na een indrukwekkende en inspirerende viering in de Petrus en Pauluskerk met als thema "Levende Traditie ...", die de dag van het koningschieten tarditioneel opende, nam het gilde rond de klok van één uur afscheid van Andrë Roest, als regerend koning. 102 gildebroeders hadden zich ingeschreven voor de strijd om het koningschap, die begon nadat eerst de bomen waren gevrijwaard van boze geesten door schoten van pastor Jan Houben en loco-burgemeester Teun Middelkoop.

lees verder

Autobedrijf Soest winnaar Volksspelen
Geplaatst op zaterdag 29 augustus

De Volksspelen 2009 zijn gewonnen door het team van Autobedrijf Soest. Zij behaalde over de 12 spelen de beste score. Aan de Volksspelen deden 72 teams van minimaal 6 personen en een coach mee in de meest fraaie uitdossingen. Elk team zorgde ervoor dat zij herkenbaar was en daarmee een gooi te doen naar de originaliteitsprijs. Deze werd gewonnen door de Desperate House Wives, die alles clean maakte in tent en op het terrein. Dun schone was hing aan de waslijn in de grote feesttent.

lees verder

Niet voorspelde zonovergoten zaterdag tijdens de Gildefeesten 2009
Geplaatst op zaterdag 29 augustus

Niet verwacht en ook niet als zodanig door de weerskundigen aangekondigd werden de activiteiten op zaterdag 29 augustus georganiseerd onder een heldere en zonnige hemel. Dat heeft direct haar invloed op de sfeer. Tot 9.00 uur wisselden forse regenbuien elkaar af, daarna viel geen druppel regen meer uit de lucht. Het veld had weinig te leiden gehad onder de grote hoeveelheid regen en was vanaf 10.00 uur al weer helemaal droog en kon zonder natte voeten te halen worden betreden.

lees verder

Wim Hilhorst winnaar Oud-koningenkampen
Geplaatst op zaterdag 29 augustus

Wim Hilhorst is met het 73ste schot winnaar geworden van het Oud-Koningenkampen, waaraan 21 oud-koningen deelnamen. Hij mag der wisselbeker weer voor een jaar mee naar huis nemen.

lees verder

Regen drukt het aantal deelnemers aan Gildetochten
Geplaatst op zaterdag 29 augustus

De buien die vrijdag eind van de dag begonnen, duurden tot rond de klok van negenen op zaterdagochtend. Daarmee werd ook het enthousiasme voor deelname aan de lange afstandstochten 100 km en meer minder, omdat deze regulier vanaf 8.00 uur starten en veel deelnemers van ver buiten Soest trekken. Daarom deze keer slechts 142 deelnemers aan de Gildetoertochten, amper de helft van 2008.

lees verder

Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest