Bomvol zaterdagprogramma als vanouds gezellig

Door: Anonymous | Publicatie: 25/8/24 11:47 am

“De zaterdag” van de gildefeesten staat, zolang als de meeste van ons zich kunnen herinneren, bekend als het Soester Volksfeest. En dat was het dit jaar weer meer dan ooit!

’s Morgens liep het terrein op de Blaak al direct lekker vol met teams die zich opmaakten voor een mooie nieuwe editie van de Volksspelen. De een nog meer uitgedost dan de ander. Met een nieuwe opzet en indeling van het terrein was er meer ruimte voor de spelen, maar ook voor het altijd enthousiaste publiek dat hun favoriete teams komt aanmoedigen. Niet alleen het winnen van het klassement is tegenwoordig een pittige uitdaging, maar ook de strijd om de originaliteitsprijs wordt steeds groter. Bekijk hier de uitslagen van de Volksspelen 2024.

Het volkspaardenfeest, georganiseerd door WPE (Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland), kon weer rekenen op veel interesse, zowel van deelnemers als publiek. Paarden, ruiters en vooral amazones van allerlei formaten kwamen hun kunsten showen op de Blaak. Of het nu ging om het schoonste geheel, behendigheid of een springparcours. Na het openingswoord van de Ouderman kon het feest beginnen. Gildekoning Jurgen de Bruin had de eer om alle winnaars hun lintjes en bekers te overhandigen.

De kinderspelen werden ook lekker druk bezocht. Dit jaar zelfs met een draaimolen, zandbak, meerdere springkussens, en uiteraard kon er worden geschminkt, en konden er ijsjes en poffertjes gegeten worden. Al met al genoeg vertier voor jong en oud.

De dag, of eigenlijk de avond, sloten we af met een knallende feestavond in de gildetent. Afgetrapt door het foute uur van Q-music, daarna overgenomen door Ch!pz, die zorgde voor het ophalen van veel herinneringen bij het ‘iets’ oudere publiek. Maar daar hield het natuurlijk niet mee op! 2 Brothers on the 4th Floor en de Party Animals knalden van het podium af en maakten het feest compleet. DJ Tobias Ripperda sloot de avond af, waarna het om 01.00 uur toch echt tijd was om de muziek te stoppen en de lichten te dimmen.

Op naar de laatste 2 dagen van de Gildefeesten 2024!