Vrijdagavond Poppodium

De vrijdagavond van de Gildefeesten is een avond voor de muzieklief- hebbers, met dit jaar op het podium twee muzikale duizendpoten: Roel van Velzen en Davy Keys maar we starten de avond op tijd! Met Brucified. (Start band 20.15 uur)

Tributeband Brucified eert de muziek van Bruce Springsteen en is geïn- spireerd door de beroemde urenlange liveconcerten die Bruce Spring- steen over de hele wereld geeft. Brucified stond onder meer in de finale van het tv-programma ‘The Tribute, Battle Of The Bands’. In deze finale wisten zij de derde plaats te bemachtigen en daarmee de Ziggo Dome te bereiken.

Sinds zijn debuutsingle‚‘Baby Get Higher’ is Roel van Velzen niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene. Als eerste huisband van De Wereld Draait Door en als bedenker (en coach) van de blinde audities met draaiende stoelen bij The Voice of Holland, heeft Van Velzen boven- dien een belangrijke bijdrage geleverd aan twee van de meest populaire tv-programma’s van deze eeuw. Maar het podium is de plek waar Roel zich helemaal in zijn element voelt. Anno 2024 staat hij – met talloze hits, albums, (theater)tours en awards achter zijn naam – samen met zijn band garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie.

Muzikale energie is een omschrijving die ook perfect past bij Davy Keys. Deze vroegere bandleider van de grootste Nederlandse artiesten is een ware sensatie achter – je raadt het al – de toetsen. Samen met een drummer speelt en zingt hij de meest populaire en herkenbare hits van toen en nu. Een optreden van Davy Keys betekent een uur lang mee- zingen en dansen.

Na dit muzikale topfeest is het feestweekend écht begonnen.