Groots vooruitzicht voor de Gildefeesten: Een vernieuwde ervaring in het verschiet! 

Door: Anonymous | Publicatie: 21/3/24 8:31 pm

Voor we het weten is het alweer zover! Binnen zes maanden zal Gildeterrein "De Blaak" weer tot leven komen tijdens de Gildefeesten. Maar wat staat er precies te gebeuren? 

Het nieuwe bestuur heeft naar verschillende ideeën geluisterd, variërend van een festival met een grote tent tot een herziening van de indeling van het terrein. Maar één ding staat vast: de unieke identiteit van de Gildefeesten moet behouden blijven. 

Ondanks de wens om tradities te koesteren, erkent het bestuur de noodzaak tot verandering. De feesttent wordt heringericht, toiletten verplaatst en zelfs de tent wordt gedraaid om geluidshinder te verminderen. Ook de buitenbar krijgt een nieuwe locatie die beter aansluit op het horecaterras. 

Op zaterdagavond 17 augustus wordt het startschot gegeven voor een extra feestelijk weekend met een ledenavond. Op zondagmiddag is er een open podium voor lokale bands en muzikanten, ongeacht het genre. 

De Frisparty vindt dit jaar niet meer op maandagavond plaats, maar op de donderdagavond. De bekende activiteiten zoals de Volksspelen, het Volkspaardenfeest, het hardlopen en de fietstoertocht blijven ongewijzigd. 

Een uitdaging dit jaar is het verbod op plastic wegwerpbekers. In samenwerking met andere evenementen wordt geïnvesteerd in herbruikbare hardcups en een spoelinstallatie. 

Kortom, de Gildefeesten van dit jaar beloven een mix te worden van vernieuwing en traditie, met behoud van de gezelligheid en feeststemming waar iedereen van houdt. Noteer de data van dit jaar, 17 t/m 26 augustus alvast in je agenda en mis dit spektakel niet!