Kampioen en prijsschieten

.

Ook tijdens de Gildefeesten 2022 worden achter op gildeterrein De Blaak verschillende schietbomen geplaatst. Naast gildebroeders en gildezusters, zijn alle geïnteresseerden in de schietsport uit Soest en omgeving welkom om de schietkunst te komen beoefenen. Dat kan individueel of door deelname aan de diverse wedstrijden die worden georganiseerd.

De wedstrijden worden georganiseerd onder een strak protocol om de veiligheid van eenieder te garanderen. Het Gilde is lid van de KNTS (Koepel Nederlandse Traditionele Schutters) en daarmee ook gecertificeerd om de schietsport te mogen beoefenen en organiseren. Bij de schietbomen staan deskundigen die de deelnemers aanwijzingen en tips geven. Ook helpen ze bij het laden, aanleggen, richten en “lossen”.

Algemene informatie

Inschrijven voor het schieten vindt plaats in de partytent achter op de Blaak bij de schietbomen;

Er geldt een minimumleeftijd van 12 jaar om te mogen schieten (m.u.v. kinderschieten);

Kosten inschrijving: € 2,50 voor wipschieten en € 2,50 voor prijsschieten.

Voor de jeugd van 12 t/m 18 jaar geldt een bijdrage van € 1,00 voor zowel het wip- als het prijsschieten, alsook voor deelname aan de wedstrijd jeugdkoning(in) schieten.

Er mag alleen gebruik worden gemaakt van de door het Gilde beschikbaar gestelde geweren en munitie.

Legitimatieplicht:

Vanwege verscherpte wet- en regelgeving dient iedereen zich bij inschrijving voor de schietwedstrijden eenmalig te legitimeren. Zonder geldig legitimatiebewijs is deelname niet toegestaan.

Deze legitimatieplicht geldt niet voor het kinderschieten en voor leden en vrienden van het Groot Gaesbeeker Gilde.

Prijsschieten – vanaf 12:30 uur

Het prijsschieten is gericht op een individuele prestatie en gebeurt niet in competitievorm.

Kampioenschieten (wipschieten) – vanaf 12:30 uur

Het kampioenschieten gebeurt in competitieverband, waarbij gedurende het weekend in verschillende categorieën wordt gestreden om het kampioenschap van Soest. De vier categorieën hierbij zijn: gildeleden, niet-gildeleden, dames en jeugd van 12 t/m 18 jaar.

Er wordt geschoten op de “wip”. Hierbij moet een schijfje van een pijpje worden geschoten; een leuke opdracht. Zaterdag en zondag worden voorrondes georganiseerd om een finaleplaats op  zondagmiddag. Dan wordt bekend wie de beste schutters zijn van Soest!

Strijd om de titel van jeugdkoning(in) – vanaf 13:00 uur

Voor meisjes en jongens in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar is er wederom een speciale wedstrijd. Zij kunnen gaan schieten om de titel van jeugdkoning(in). Net als bij de gildebroeders gaan zij schieten op een voorwerp en wie – na ongeveer een uur - het laatste stukje eraf schiet krijgt die mooie titel. Wie voelt zich uitgedaagd? Tussen 12:45 en 13:00 uur melden en inschrijven bij de partytent achter op de Blaak bij de schietbomen.

Kinderschieten (schijfschieten) – vanaf 12:30 uur

Voor de jongere jeugd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het schijfschieten.

 

ZONDAG 28 AUGUSTUS

Prijsschieten – vanaf 13:30 uur

Het prijsschieten is gericht op een individuele prestatie en gebeurt niet in competitievorm.

Kampioenschieten (wipschieten) – vanaf 13:30 uur

In de voormiddag worden de voorronden van het kampioenschieten vervolgd, kwalificeren voor de finale kan tot 15.00 uur. Degenen die zich plaatsen voor de finales zullen vanaf 15:00 uur in een spannende afvalrace uitmaken wie in de verschillende categorieën de kampioenschappen binnenslepen. Na afloop van de finale worden de prijzen onder de schietbomen uitgereikt.

Damesklompschieten – vanaf 14:00 uur

Het klompschieten voor dames bleek de afgelopen jaren een groot succes en is inmiddels een vast onderdeel in het programma van deze zondagmiddag. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50; inschrijven is mogelijk in de partytent vanaf 13:45 uur tot 14:00 uur.