Volkspaardenfeest

WPE

Sinds jaar en dag maakt de W.P.E. deel uit van de Gildefeesten. Ook dit jaar zijn wij weer van de partij en wel op zaterdag 26 augustus.

Het “VolksPaardenFeest” vindt plaats op het Gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan in Soest.

We starten met de pony’s rond  10.00 uur. Hierna zullen de diverse rubrieken pony’s en paarden elkaar in o.a. “gestrekte draf” opvolgen en rond 11.45 uur krijgt u de “bestgaande”  pony’s en paarden te zien. De ruiters en amazones zullen hun uiterste best doen, in alle opzichten, om de felbegeerde titels voor het jaar 2023 binnen te halen. Als altijd is het aan de professionele jury wie dit jaar de winnaars worden en de ererondes, al dan niet met sjerp en beker voor het publiek mogen rijden.

Rond 12.30 uur starten we met het middagprogramma. Wel hebben we een fantastisch shownummer vast weten te leggen. Wedstrijd en amusement wisselen elkaar weer af. Enkele rubrieken zijn inmiddels blijvertjes geworden, klassiekers kunnen we ze noemen. Denk hierbij aan “Shetlander springen aan de hand”. Steevast één van de leukste onderdelen om zelf te doen óf naar te kijken. De Mini-Marathon voor aanspanningen zal niet ontbreken en ook het onderdeel springen ‘Speel je spel’.

Ons shownummer is écht weer een fantastisch spektakel: Phaidra Friezencarrousel !!

Phaidra Friezencarrousel
Phaidra Friezencarrousel

De naam Phaidra staat voor de mooiste, de schoonste en dat is wat zij willen laten zien in hun shows. De prachtige Friezen hebben als unieke kenmerken: weelderige manen, mooie lange sokken en van nature verheven gangen. Dit alles gecombineerd met prachtige kleding en bijpassende muziek zorgen ervoor dat zij deze middag onvergetelijk kunnen maken. 

Laat u meeslepen door deze machtige paarden, het samenspel en meeslepende muziek, al het geweld uit iedere hoek.

Dus kom zaterdag 26 augustus naar het Gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan

Het definitieve programma en de startlijsten met de exacte starttijden kunt u in de loop van augustus vinden op www.wpeemland.nl.

Let op! De inschrijving om deel te nemen aan de diverse rubrieken sluit op vrijdag 18 augustus 2023.