Volksspelen

Events-detail

De volksspelen zijn al sinds de jaren ’80 een bekend fenomeen.  Voor velen 1 van de hoogtepunten tijdens de gildefeesten.  Wat begon als een kleine activiteit op de donderdagavond, is uitgegroeid tot een groots evenement met 72 deelnemende teams.  Dat de volksspelen nog altijd populair zijn, blijkt wel uit het feit dat het maximale aantal inschrijvingen, voor het 5e jaar op rij, al binnen 1 minuut (!!) na het openen van de website bereikt was.  

Duidelijk is ook dat deelnemen voor de meeste teams belangrijker is dan winnen.  Al maanden voor de volkspelen zijn veel teams aan het nadenken over het thema waarmee ze de bezoekers van het Gildeterrein gaan verrassen. De volksspelencommissie wordt telkens aangenaam verrast door de uitdossingen waarmee de verschillende teams het veld betreden.  
 
Het is altijd weer even afwachten wat de fysieke gesteldheid is van de teams, helemaal na een vrijdagse feestavond in de feesttent. Ongetwijfeld zullen sommige deelnemers dat gaan merken in de benen, het hoofd en de rest van het lichaam, maar dat mag de pret niet drukken. Het zal zeker weer een geslaagde middag worden voor deelnemers, publiek en organisatie. Aan de inzet zal het niet liggen, nu nog een lekker weertje erbij.