Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Sponsoren

Al onze sponsoren
1  >  >>

Laatste nieuws

Voolksspelen binnen enkele minuten vol
Geplaatst op woensdag 5 juni

Het blijft een geweldig succesnummer, de inschrijving voor de Volksspelen startte vanmorgen om 9.00 en binnen 2 minuten hadden zich ruim 100 teams ingeschreven. Een beter bewijs van de attractiviteit van een van de pijlers van het zaterdagse Soester Volksfeest is er niet. Helaas kunnen daardoor niet alle teams direct blij gemaakt worden, maar misschien vallen er nog wat plaatsjes vrij in de komende maanden.

Voorverkoop 2019 gestart
Geplaatst op zaterdag 27 april

Nieuwe editie Gildefeesten, nieuwe look website, maar vertrouwde kwaliteit. Voorverkoop is vandaag begonnen, op Museumplein Soest zijn kortingsvouchers beschikbaar bij aanschaf consumptiebonnen. Profiteer hiervan en verzeker je van kaarten, want het kon wel eens hard gaan!

Drukbezochte en vooral gezellig 50Plus Festival
Geplaatst op dinsdag 28 augustus

De belangstelling voor het 55+ Fesitval dit jaar was boven verwachting. Het programma zal deze zeker invloed hebben gehad met een optreden van Jan Keizer tezamen met Annie Schilder. Zij zorgde vanaf het begin voor de nodige gezelligheid en gezien het bekende repertoir wat ze brachten kon bijna het gehele optreden worden meegezongen, gedanst en ook een polonaise was daarbij mogelijk. Het nieuwe Koningspaar Toon en Ank van Doorn met hofdames Rianne en Margo waren aanwezig en op enig moment het middelpunt.
lees verder

Uitslagen schietwedstrijden dit weekend
Geplaatst op maandag 27 augustus

Op het achterveld van het gildeterrein De Blaak waren ook dit jaar verschillende schietbomen opgesteld met kogelvangers waarin alle geĆÆnteresseerden hun schiettalent kon meten. Daarbij werden ook verschillende wedstrijden georganiseerd.

lees verder

Volkspaardenfeest met uitslagen
Geplaatst op maandag 27 augustus

Op zaterdag 25 augustus jl. organiseerde de Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland haar 31ste Volkspaardenfeest tijdens de jaarlijkse Gildefeesten.

lees verder

Uitslagen prijzen rondom het Koningsschieten
Geplaatst op maandag 27 augustus

Aan het Koningsschieten 2018 deden 108 gildebroeders mee. Zoals bekend viel met het 376ste schot het laatste stukje van de vogel naar beneden. Gildekoning 2018 werd Toon van Doorn Sr.

lees verder

Toon van Doorn Sr nieuwe Gildekoning 2018
Geplaatst op zondag 26 augustus

De 61-jarige Toon van Doorn Sr. is vanmiddag metr het 376ste de nieuwe Gildekoning 2018 van het Groot Gaesbeeker Gilde geworden. Hij is een ondernemer en woont aan de Birkstraat nummer 113. De strijd om het Koningsschap vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van augustus. De dag wordt geopend met een eucharistieviering met Gilde-eer waarna het schieten plaats vindt op gildeterrein De Blaak. Er waren 108 gildebroeders die zich hadden ingeschreven en dus actief meededen in de strijd die werd aangevangen nadat afscheid genomen was van de Gildekoning 2017, Martijn van Dijk en de vogel werd gevreeƫn door vertegenwoordigers van de kerkelijke en wereldlijke overheid, waaronder pastor M. Meneses, burgemeester Metz, drie wethouders en tot slot de Commissaris van de Koning, W. van Beek, die op deze middag aanwezig was.
lees verder

Diverse info over Soester Volksfeest
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Het Soester Volksfeest begon dit jaar weer vroeg. Vanaf 8.00 uur konden wielrenners starten voor een Toertocht. Nadat het de gehele nacht had geregend was de opkomst van buiten Soest heel beperkt. Toch gingen meer dan 100 personen een van de door RTV Tempo Soest uitgezette tochten maken.

lees verder

Iris van Barlo Jeugdkoningin
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Sinds 2017 wordt er op zaterdagmiddag ook gestreden om de titel Jeugdkoning(in). Deze titel was vanmiddag voor Iris van Barlo die het laatste stukje van een houten vogel eraf schoot.

Wim Hilhorst Koning der Oudkoningen
Geplaatst op zaterdag 25 augustus

Op zaterdagmiiddag treffen alle oud-koningen zich onder de schietbomen.Zij strijden dan met elkaar om de wisselbeker van het OudkoningenKampen. Door de regen werd wat later begonnen en werd er allereerst een groepsfoto gemaakt. Aan het Kampen deden 22 oud-koningen mee. Met het 148ste schot gaf de houten vogel zich gewonnen en werd Wim Hilhorst (Gildekoning 2001) winnaar.

Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest